Köszönjük Könnyes Oszkár beszámolóját.

Az Orkánsági Választási Bizottság a hivatalos összeszámlálás után kihirdette a végleges választási listát. Ebből ismételten kitűnik, hogy megyénk és térségünk lakossága magáévá tette a demokratikus értékrendet, és részt kíván venni a demokratikus államrend építésében, illetve él jogával, és tisztában van kötelezettségeivel.

A kopogtatócédulák alapján a végeredmény:

Orkánsági Polgári Egységpárt: 7634 kopogtatócédula

Orkánsági Nemzeti Feltámadási Arcvonal: 2533 kopogtatócédula

Orkáni Népfront: 2143 kopogtatócédula

Lehet Más Orkánság: 120 kopogtatócédula

Egy Jobb Jobboldalért: 28 kopogtatócédula

Kétfarkú Kutya Pártja: 0 cédula.

Az eredmények elemzése folyamán ismételten kiderül a helyi politikai viszonyok állandósága. Orkánújváros Acélváros körzetében a Népfront jelöltje, Dr. Ivánka Frigyes ismételten „hozta” a körzetét, ámbár a többi választási körzetben és településen messze elmaradtak az eredmények. A párt sajtóközleménye szerint ismét bebizonyosodott, hogy az orkánsági emberek változást akarnak, nem kívánják az egypártrendszert, s nem támogatják   ámbár az Orkán Napló kérdésére, hogy a kicsivel több mint 2000 cédula tényleg ezt a tendenciát mutatja-e, Csizmadia Ferenc, a párt orkánsági elnöke nem kívánt válaszolni. A Polgári Egységpárt tájékoztatása szerint (ők kombájnon hozták a cédulákat) egyes településeken gyakorlatilag minden cédulát elhoztak, ámbár egy kisebb hiba folytán Orkánhidasiban a 210 lakostól 230 kopogtatót gyűjtöttek.

Dr. Bartókné Dr. Vincze Zsuzsanna megyei elnök szerint az Orkáni Együttműködés Rendszere soha nem látott egységbe forrasztja az orkánsági embereket. Egyben kifejezte reményét, hogy a többi párt felhagy megosztó tevékenységével és csatlakoznak a OPE-hez és az orkánsági emberekhez.

 

A Nemzeti Feltámadási Arcvonal Orkánsági sejtjének rövid kommünikéje szerint immár bizonyított, hogy Orkánság lakossága a szívébe fogadta az új erőt. Az új erő célja felszámolni a kacsabűnözést- és visszaélést. Az országos visszhangot kiváltó „robbantott kacsa bűnözés” Orkánság súlyos problémája, ezért a helyi Arcvonal sejtjének célja, hogy az a bizonyos kisebbség, mely rendszeresen és tudatosan visszaél az orkánsági kacsákkal, ne tudja a jövőben tevékenységét folytatni. Egyben ifj. Steiner Walter Károly visszautasítja a Stop.hu vádjait, miszerint féltestvére az ausztráliai Nemzeti Front helyi szervezetének lenne 1946 óta a tagja.

Egy Jobb Jobboldalért képviselőjét elérhetőség hiányában lapzártáig nem tudtuk elérni.

A Lehet más Orkánság korábbi kommünikéje szerint az oköszociális kezdeményezés célja, hogy Orkánság tudatosan formálja Földünk energiaforrásait, a nemzetközi oköprogramok pedig szervesen kapcsolódjanak a tájegységbe, és mikroszociális környezetbe. A Lehet más Orkánság továbbra sem tudja támogatni az állatkínzásnak felérő  Kacsarobbantást, se a célnélküli – és tudatos erdőrombolásnak minősülő hajítóteknőzést. Az elavult és provinciális népszokások hátráltatják a gazdaságot és a modern kulturális fejlődést. Kovács Napvirág Hajnal, a Lehet más Orkánság képviselője, kampányközpontjában – az orkánújvárosi Botos Mercédesz utcában található Új hajnal teaházban szeptember 18-án tart kampányrendezvényt. Minden modern és nyitott orkánt várnak szeretettel.

A Kétfarkú Kutyapárt közleménye szerint (ami négy nappal ezelőtti keltezésű, mivel az Orkánújvárosi Egyetemen éppen Kari Napok vannak) az eredmény híven tükrözi, mennyire elégedetlenek az emberek az orkáni rendszerrel. Ámbár Török Gábor mértékadó elemzése szerint az orkáni Kétfarkú Kutyapárt rossz eredménye azért is várható volt, mert Orkánságban már nem tudtak olyat ígérni, ami nem teljesült volna.

 

Ao. Könnyes Oszkár

 

 

 

Szerző: a csuhás  2010.09.10. 15:24 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr702286484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alsóorkánréti Könnyes Oszkár 2010.09.10. 21:16:07

Tisztelt Szerkesztő úr! Kérem a javított verziót illeszteni a blogújságra, mert ebből egy sajnálatos baleset miatt lemaradt egy félmondat.

Politikailag nem szeretnénk részrehajlóak lenni, ezért a korrektség jegyében kérem a párlamenti és demokratikus tisztesség és etika céljából a javítást megtenni.
süti beállítások módosítása