Blogújságunk elkötelezett híve a parttalan és párttatlan tájékoztatásnak, így ennek apropóján gyorsinterjút készítettünk Mosóné Haragos Cecíliával, az Orkánsági tájékoztatási hivatal elnökasszonyával.

Tisztelt Haragos assszony! Engedje meg, hogy gratuláljunk kinevezéséhez, árulja el, hogyan fogadták szűkebb otthonábban a hírt?

A családom, férjem, dr. Mosó Mihály (az Orkánsági Tervgazdálkodási főosztály Népművészeti osztályának helyettes vezetője) is nagyon meghatódott, nagyfiam pedig, akit a blogújságban mint Neveletlen Krónikásnak ismernek örömében két napig másnapos volt.

Kovács Napvirággal folytatott aktív polémiájában többször is igen aktívan támadta a kaotikus orkáni köztájékoztatás állapotát. Milyen megoldási javaslatai vannak?


Igen, a kérdés bonyolult. Az orkán.blog.hu egyik kedvenc olvasmányom, ámbár látnunk kell azt is, hogy a régióban Orkánújvároson kívül még mindig csak Alsóorkánréten van internet hozzáférés, ami valljuk be, kevés. Ezért meghírdettük a Négykerék, Öt láb, Kétmagos Processzor Programot (NÖKPP), mely a Szélessávú Együttműködés Rendszerével (SzER) együtt várhatóan hatalmas minőségi ugrást jelent a vidéki orkánok életében.

Kovács Napvirág ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy elsőnek lehet inkább a villanyt kellene bevezetni a falvakba, nem kompjutereket.


Igen, Napvirág sok mindent igért, köztük, mindenkinek ingyen vizipipát, ami lássuk be, lehet hogy Zugvámosról (Kovács Napvirág ott tölti száműzetését zug-kollaborációért) biztosan jó ötletnek tűnik, ám látszik, hogy nem ismeri a vidéki orkánság helyzetét. Az elektromosság egy probléma, amit meg kell oldani, nem pedig mondvacsinált akadályokat gördíteni az Orkáni Együttműködés elé.

Igen, ezt értjük, ámbár még mindig nem tudjuk, hogy a számítógépek hogyan fognak működni?

Régi vesszőparipánk, és anno 1987-ben a megalakuló Orkánfolyó-kör első ülésén is felvetettük a megújuló energiaforrások kérdését. Mostani tervünk szerint az öngondoskodás és környezetvédelem szerves egységet fog alkotni...

A szerves szó szerint értendő, hiszen azt az információt kaptuk az orkánfertői szennyvíztisztítóból, hogy az ott termelődő gázból lesz majd energia. Ez igaz?

Részben. A helyzet az, hogy ez egyelőre még vágyálom. A szennyvíztisztító szomszédja ugyanis telekjogi vitára hivatkozva rendszeresen lecsapolja a keletkező gázokat, és kedvére használja fel azt, így véleményünk szerint jogosulatlan energiafelhasználást valósít meg.

Akkor mi a megoldás?

Konszenzusra, megállapodásra törekszünk. Első körben kitelepítjük a szomszédot (ifj. Zentai Árpád), akinek már felajánlottunk egy összkomortos orkánújvárosi lakást, majd felépítjük az erőművet.

Világos. Egységes orkáni tájékoztatást ígértek. Ez mit jelent a gyakorlatban?

Egyértelmű, hogy az elhanyagolt infrastruktúrát figyelembe kell venni, ha változtatni akarunk a lakosság tájékoztatásában. Első körben feltámasztjuk a kisdobos intézményét. Véleményünk szerint minőségi ugrást jelent az eddig gyakorlat helyett, mely egy sajátos PPP konstrukció volt.

Vagyis?

Vagyis eddig a falvak lakosságát nyáron a Family Frost és a Lakatos corporation dinnyeszállító tehergépkocsijai hangszórókon tájékoztatták, ám ez számos visszaélésre adott lehetőséget.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó orkánsági kisbíró, Pettentős Porkoláb Sanyi bácsi, aki a XX. században csúcstartóként, 109 éves korában hunyt el. Rokonai és családja legnagyobb örömére élete végéig imádott dobolni.

Mint például az orkánvári fagyivész?

Igen, pontosan, amikor a Family Frost jóvoltából az egész falu székrekedéssel otthon ült, mert megfeküdte a gyomrukat a sok negatív hír.

Ha felépül az erőmű, akkor ez még jól is jöhet.

Igen, ám a helyzet továbbra sem megnyugtató. Ezért mostantól az Orkánsági Tájékoztatási Hivatal által fizetett kisdobosok fogják kihirdetni a megye híreit.

Ez Ön szerint nem jelenthet egyoldalú tájékoztatást?

Nem. Mert én csinálom.

A dobolást?

Nem, természetesen szerénységem csak a híreket fogja összeállítani.

Mindent értünk, köszönjük a beszélgetést.

Én is köszönöm, és üzenem a fiamnak ha bent van a szerkesztőségben, hogy azonnal jöjjön haza, mert akkora kupleráj van a szobájában, hogy még egy rendetlen zugmélyesi kisegítő osztály is megirigyelné.

 

Címkék: hivatal neveletlen orkánsági krónikás köztájékoztatási

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr112472509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása