Hiller István oktatási és kulturális miniszter ellátogatott Orkándezsőre és Orkántamásira is, hogy részt vegyen a kulturális tárca által is támogatott szép néphagyományon, a szemét-kopogáson. Maga a miniszter is bekopogott egy kis hulladékért a 6 éve városi rangot kapott Orkántamási legöregebb asszonyához, a 98 éves Manci nénihez. A néni nagyon meglepődött a kedves látogatáson és együtt elevenítették föl a régi szép emlékeket. Az elismerés jeleként az idősebb asszonyok teknőket hajítottak a miniszter felé, aki döbbent örömmel fogadta ezt a kedves gesztust.

 

Szerző: a csuhás  2010.04.05. 09:40 1 komment

Címkék: hajítóteknő orkántamási orkándezső

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr411895512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hókuszpókusz 2010.05.21. 16:19:56

Itt nálunk gondolkodás nélkül az üllőt is hozzávágták vóna. Gondolkodással a leendő lelkiismeretfurdalás elkerülése végett csak a kalapácsot..., különben a hozzávágás hiánya miatt bosszankodnának.
süti beállítások módosítása