Éttermi kalauzunkban Orkánújvárosba látogatunk, ahol három különböző típusú helyet látogatunk meg. Először egy varázslatos gyorsétteremről számolunk be, utána egy mindenki által elérhető fogadóról, majd egy exkluzívabb étteremről.

 

Aki Orkánújvárosban jár, semmiképpen se hagyja ki a Petőfi-telep legjobb gyrososát! Hivatalosan „Cyprus Kebab” felirat alatt található, de a városban mindenki az öreg Abdul bá’ éttermeként ismeri. A gyroshúst szegfűszeggel dobja föl, illetve a csípős szószba őrölt krinolint tesz. Elsőre elképzelhetetlennek tűnő sajátosságok igazán ízletessé tehetik a gyrost!

Abdul bá’ egyébként eredetileg Batmanból származó félig kurd, félig török (a köznyelv csak „töröknek” aposztrofálja), aki Karlsruhe után inkább Orkánújvárosban kötött ki –bár a rossznyelvek szerint garázdaság miatt kiutasították Németországból.

A kiszolgáló személyzet sem utolsó: Abdul lányai felváltva szolgálják ki az éjjel-nappali gyrosos vendégeit., akiket a Mohamed, azaz Kisabdul koordinál. Az üzletvezető pedig „kebabos Géza”, akinek mindig van egy-egy ízes megjegyzése a vevőkhöz, főleg az éhes hölgyvendégekhez.

 

Kisabdul a hús minden porciójára odafigyel.

 

 

Egyik ismert étteremnek számít a Patyolai László kezében lévő Fogadó a Kacsalábhoz. Igazi magyaros ízek, magyaros adagokkal várja a kedves érdeklődőket!


Tradicionális ízek, visszatérő vendégek. A képen látható teremben rendszeresen tartanak lakodalmakat, állófogadásokat!

A túrógombócuk igazán ízletes és bőséges! A köretet külön kell kérni, a bécsi szeletet lehetett volna citrommal tálalni, és a cappucinoval is gondok akadtak. Ezen felül viszont az orkáni borzast Teleottani Frigyes receptje szerint készítik, íze pont olyan, mint ahogyan nagymamánk készítette volna! A kiszolgálás, a személyzet közvetlen, családias modoruk és a tálalás is elsőrangú volt! Családi névnapozás, vasárnapi ebéd, nagypapa születésnapjának megünneplésére a legalkalmasabb hely!

 

Aztán Orkánújváros egyik modernebb, exkluzív étterméről se feledkezzünk el!

A csabahegyi elit vendégek által látogatott Tolsztoj Café & Restaurant, amelyről tudni kell: az „élményétkezés” francia gasztronómiai irányzatát tartja követendőnek.

Tolsztoj. A kép, amely belépéskor fogad, magáért beszél.

 


Modern ízvilág, újszerű elrendezés, egyedi kivitel. Tolsztoj.

A portugál séf egy Saint-Tropez-i halakra specializálódott étteremből jött Orkánújvárosba, hogy a magyar vidékkel is megszerettesse az ételek finom élvezetét. Az étterem tulajdonosa nagy lehetőségnek tekinti, hogy egy nagynevű séf áll a konyhapultnál. Ahogy – némileg nagyzolva – fogalmazott: „Szeretnénk Orkánújváros, sőt, egész Orkánság lakosaival megismertetni az ízek világát.” Az árak az étterem hangulatához és a megcélzott réteghez mértek. A kiszolgálásban még van mit javítani, és az adagok is szerények, pontosabban franciásak.

Szerző: a csuhás  2011.05.27. 19:07 Szólj hozzá!

Címkék: gyros kurd batman tolsztoj kebab abdul orkáni borzas orkánújváros cyprus kebab petőfi telep saint tropéz

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr632937303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása