Az Orkánlekszikai Kőszínház vezetősége felkérte a neves budapesti rendezőt, Alfdöldi Róbertet  (képünkön) hogy régiónk legrégibb, legimpozánsabb színházában darabot rendezzen.

 

 

 

 Punk Bán

 

Az Orkánlekszikai Kőszínházban fellibben a függöny, a mű a Villa Negrában indul, ahol a „nagyurak” kéjelgésük mellett sörrel koccintgatva ünnepelnek és cirógatják Melindát, aki egy Árpád-sávos miniszoknyában és kackiás magyar bajusszal jeleníti meg mindent, ami magyar. Ostort csattogtat, issza a fütyülőst (e két utóbbival a rendező a legvisszataszítóbb poénokat is megengedte magának). A levonulás után megjelenik Gertrúd, aki románcigány, és az urak hódolnak előtte. Megkezdődik a tánc – Modern Talkingra.

Petúr bán megrendítő alakját a híres  zugsági-belga színész, Donatello Sotéria játszotta.

 

Bánk hazatérésekor a hatalmas nemzeti belépését pár gyenge poénnal varázsolta hétköznapivá a rendező. (Tiborc kérdezi: És milyen bánk? Lekváros, vagy csokis?)

Bánk bán elnézést kér a jövőbeni zsidóüldözésekért, és nem érti, Tiborc miért szidja az idegeneket. Tiborc ugyanis a klasszikus magyarság (= szélsőjobboldal) megjelenítője. Nem dolgozik, csak pocskondiázza a bevándorlókat és Gertrúdot. Bánk végül meggyőzi és maga mellé veszi, és elhívja a legközelebbi antifasiszta tüntetésre.


Gertrúd szerepében Kácsás Lolita Magda

 

Bánk, piros sörényét végigsimítva arra támad kedve, hogy megöli Gertrúdot. Bemegy hozzá, de őrült légyottá fajul a találkozás. A népek boldog egymás mellett élésének jegyében! Hasonlatosképpen jár el Petúr bán Biberach-al. Melinda hoppon marad, de ő is elbiciklizik Tiborccal. A darab végén II. András király nem érkezik meg.

 

A színházi esttel kapcsolatban végleg az váltott ki kitörő düht, hogy a végén az orkánújvárosi zugsági kisebbségi képviselő ünneplésre hívta a megjelenteket, mely alkalommal Nádasmente Zugsághoz való csatolását, majd az ottani lakosság 90%-ának deportálását akarta volna kaviárral és malaclekvárral szebbé tenni. Nem sikerült.

Végül Alföldi Róbertet hajítóteknővel és Zetorral dobálták meg, a Kőszínház és Orkánlekszika Önkormányzati testülete pedig lemondott.

Szerző: a csuhás  2010.11.20. 13:06 Szólj hozzá!

Címkék: bánk bán alföldi róbert orkánlekszika zugság

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr322461086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása