2011. március 6-án az Orkánlekszikai Egyetem orkanológiai tanszéke rendezésében többed magával Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter és Wolfgang von Hasselbürter, Baden-Württenberg tartomány oktatási minisztériumának külpolitikai szakreferense is előadást tart a orkánkutatás legújabb eredményeiről.

Wolfgang von Hasselbürter, a díszvendég

A konferencia programja:

ifj. Mosó Mihály (Neveletlen krónikás): A negyedik utas: az Orkán című előadása az orkánsági népi mozgalom megszületéséről, majd Eömberes Miklós munkásságáról

A csuhás: Az orkánsági sajtó helyzete 1222-től napjainkig

Templomi udvarnok: „Snóvájdlingi babért ne mutass tavasz előtt kacsát” – utazás az orkánsági népszokások közé, avagy falra hányt kacsa.

Szünet: kacsaétkek és babpálinka

Az Orkánsági Történeti Társulat rendkívül színvonalasra sikerült tavalyi előadása: Orkánság és a Jaltai Egyezmények

Delejes Morzsek Henrik (Zugsági hírnök): A harmadik babháború Zugság és Orkánság között. Itt hívjuk fel  a tisztelt hallgatóság figyelmét, hogy Morzsek Henrik a meghívásunknak tesz eleget, így kérjük, hogy kerüljék a sértő megjegyzéseket, bekiabálásokat. A kacsásítás és a falra hányás továbbra is a legmélyebb sértésnek számít Zugságban, így ezeket a cselekedeteket is kerüljék!

Alsóorkánréti Könnyes Oszkár: Beszámoló a legújabb gyűjtéseiből: Hová tűntek az orkánlegényesi asszonyok. Pajzán mesék Délnyugat-Orkánságból.

Pokorni Zoltán: Az orkanológia jövője az új felsőoktatási rendszerben

Díszvendég: Wolfgang von Hasselbürter: Die volkstümliche Entwicklung von Arkeschen nach 1945 in Baden-Württemberg (Az orkánok népi fejlődése Baden-Württembergben 1945 után)

Böllér - vagyis az Orkánság blogújság mezőgazdasági szakírója a nemzetközi "A sertéstenyésztés és szaporítás aktuális kérdései" című konferencián való részvétele miatt lemondta előadását.

Esti díszelőadás: Az orkánok bejövetele, túl a barátságon. "Az orkán honfoglalás bemutatása egy őslakos szenvedésein keresztül, és két orkán harcos szoros kapcsolata". Pajzán tragédia Alföldi Róbert rendezésében és főszereplésével.

Címkék: pokorni egyetem zoltán róbert alföldi oszkár neveletlen könnyes csuhás krónikás alsóorkánréti orkánság orkánlekszikai

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr412700799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása