A Kávéfőző Kortárs Művészeti Csoport szervezésében kerül megrendezésre április 30-án, szombaton délután 3 órától az orkánújvárosi Zalka Máté-lakótelep (a köznyelvben "Leningrádként" ismert) Művészeti Házában.

Az esten ismertetik Grosshercz Csilla Nyulak, sellők, emberi viszonyok című regényszerű adaptációját, és Kiss Cili A rátekintés gyönyöre verseskötetét.

Grosshercz Csilla művészete, mely egy Nyúl és egy mítikus sellő szomorú és beteljesületlen leszbikus szerelméről szól, mindannyiunk előtt szomorú tapasztalatokkal kell hogy szolgáljon az intolerancia, a megosztottság és az Orkánújvárosban is rendre megjelenő náci veszély miatt.

A rátekintés gyönyöre egy egészében véve beteljesületlen viszonyról szól. "A Nádasalja Fesztivál borgőzős mámorában írt versek a nézés, a tekintet és a nonkommunikatív jelek szexuális utalásait szeretné aláhúzni." -nyilatkozta a költőnő. Meglepő, néhol undorító, de mindenképpen magával ragadó, mondta el a Művészeti Csoport vezetője, Kiss Roland, mikor a versek felől érdeklődtünk. "Szeretnénk a Kortárs Csoportban olyan váratlan és feldolgozatlan témákat megeleveníteni, mint az egyházak visszaélései, a nők elnyomása, az antiszemitizmus elleni küzdelem, a művészet abszurd megjelenése a hétköznapokban. Erre van igény, szerintünk."

A szervezők várnak mindenkit szeretettel!

Szerző: a csuhás  2011.04.27. 11:29 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kortárs művészet sellő orkánújváros zalka máté

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr492858884

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melegként, párban 2011.05.06. 09:35:25

Szűcs Balázs Légy az otthonom című  könyvének bemutatóján került szóba a téma, vajon mennyire és miben különböznek a meleg párkapcsolatok a heterókétól. Innen ihletet kapva jutottam el arra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása