Mint láthatta a nagyérdemű orkáni és egyéb közönség, az Orkánság blogújság az elmúlt napokban kevésbé frissült, ritkán írtak a szerkesztők. Ennek oka pedig az orkáni múlt sötétebb fejezeteiben keresendők, melyeket nagysikerű riportjában pár évvel ezelőtt már Frei Tamás is feltárt (a világhírű újságíróról tudvalevő, hogy Orkánbugyiból származik)

Válságtanácskozás a szerkesztőségben október 19-én

Mint közismert, az orkánok kemény fejű leányok és férfiak, ahol a rég múlt sérelmei, egy rossz mondat, vagy akár mozdulat évekre tönkre tehet egy magasra ívelő kapcsolatot. Mivel a szerkesztőség is csak orkánokból áll, ezért nekünk sem kell a szomszédba menni a teknőért, vagy máshogy szólva, mi sem más perettyentyűjét húzzuk, megint másként: snóvájdlingi babért ne mutass tavasz előtt kacsát. Így szerkesztőink között is fellángolt a belső vita (mely sajnos durva kacsásodáshoz vezetett), felmerült a kérdés: hogyan tovább? Az elképesztő siker, ami tájegységünk tudományos feltárását követte, bizony a mi ítélőképességünket is megingatta. Egy szó mint száz: kitört az első orkáni médiaháború.

Külső tudósítóink a népharag és repülő teknők elől egy asztal alá húzódnak, de töretlen lelkesedéssel dolgoznak tovább

A túlzott babpálinka és tömény-kóstolás (ami ráadásul szeptember utolsó holdtöltéje előtti péntekre esett, mikor tudvalevő, hogy ilyenkor tilos) következménye volt, hogy a szerkesztőség egy szűken meghatározható, urbánus gyökerekkel rendelkező fele erőteljes kritikával illette a szerkesztőség egy részét, durva kirohanásában „roehdeleréssel” vádolta meg őket. Ezt természetesen nem hagyhatta szó nélkül Neveletlen Krónikás sem, akiről tudvalevő, hogy nehezen viseli, ha szóvá teszik nemzetiségi mivoltát (Krónikás ugyanis Orkáncsehiből (Čehi) származik). Krónikás többek között klerikális elhajlással, túlzott Orkánújváros-centrikussággal vádolta meg a szerkesztőtársát, Csuhás urat.

A tegnap késő éjjelig tartó szerkesztőségi válságértekezlet, egyben az I. zugságellenes határozat megfogalmazása. A kép közepén fehér nadrágban, ingben Könnyes Oszkár, balján Csuhás úr értékel, barna zakóban Neveletlen Krónikás alszik

Szerencsére a szerkesztőség felnőtt férfiakból álló tagjai (mivel nő az orkánsági deákolás óta hivatalosan még mindig nem lehet írástudó, nálunk hivatalosan csak tanácsadók) egy snóvájdlingi jó minőségű tavalyi malaclekvár, és babpálinka mellett megbeszélte a dolgot, majd közös állásfoglalásban döntött: Zugság állhat a durva, megosztó ügy mögött.

A jövőben a Zugságból érkező álhíreknek és különcködésnek, legfőképp pedig a rémhíreknek a szerkesztőség nem ül fel, és a leghatározottabban visszautasítja azokat a vádakat, hogy Könnyes Oszkár Mustárfalvi Csipesz Róza zabiunokája lenne. Egyben fejelentést tesz a Zugsági Hirnök főszerkesztője, Delejes Morzsek Henrik ellen, rágalmazás és lopás vétségében (az eltűnt két orkánvájlingi babpálinka ügyében).

Üdvözlettel,

A. Könnyes Oszkár

Címkék: szerkesztőség neveletlen csuhás zugság krónikás

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr562390438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása