Orkánpáhi népe nem a megalkuvásról és a hosszan tűrésről ismeretes. Négy évvel ezelőtt választották újra a szavazatok 30%-ának elnyerésével az egykori tanácselnököt, dr. Karika Dezsőt polgármesternek.


dr. Karika Dezső. Állítólag a pralinégyár eladásán gazdagodott meg.

Az új városvezető semmit sem bízott a véletlenre: a város gazdasági helyzetére hivatkozva elképesztő recessziós politikát folytatva különböző „reformokat” vezetett be. Például, a játszótéren minden 5 évesnél kisebb gyermektől játékpénzt szedett be, a felnőttektől pedig vizuális díjat, amennyiben látni szeretnék a gyermeküket, miközben játszik.

Megadóztatta a hágapénzt, a koldusnárciszra pedig különadót vetett ki, közben pedig kihelyezett ülés keretében a képviselők Orkánsöjtörön csak tömték magukba az orkáni borzast.

Orkánpáhi népe sokáig tűrte, de a pattanásig feszült helyzet október 3-án, a választások napján végleg kirobbant, mikor elterjedt az a hír, hogy Karika Dezső megóvja a választást, és ő marad a polgármester még négy évre. A szavazóhelyiségekben ekkor forradalom tört ki.

A brutális orkánpáhi asszonyok megrohanták a Kerge Zerge Óvodában jelenlévő 2. számú szavazókört, fölborogatták a folyósón lévő kukákat, miközben az intézmény előtt tüntetők fölgyújtották a Páhi Tv műsorvezetőjének csinos biciklijét. A kivezényelt Tajték Ernő őrmester és az orkánpáhi posta alkalmazottai megpróbálták elállni a hömpölygő tömeget, még füstgépet, és fingópárnát is bevetettek, több-kevesebb sikerrel. A brutális orkánpáhi asszonyok közben hajítóteknővel dobálták őket; így emlékezve vissza férjszerzésük örömeire.

A forradalom erői térdre kényszerítve a bürokrácia dolgozóit – főleg, hogy nekik 6-kor lejárt a műszak – behatoltak a szavazás helyiségébe.

Rózsika néni, fején egyedi, orkánpáhi konttyal

Locsek Árpádné (Mancika) a szavazókörbe érkezve fölgyújtotta az egyik szavazófülkét, majd fölborította az urnát. Közben az Orkánújvárosi FC megyeszerte rettegett szurkolói csoportjának, az Orcanstormnak egyik helyi tagja megette a szavazatszámlálók rántott csirkecombját, és elvitte a szavazáshoz szükséges tollakat, illetőleg még egy dömpert az óvodából. (iwiw képei között fönt van, ahogy épp egy combot töm magába.)

A szavazatszámlálók kirohantak az épületből, Karikás Dezső lemondott, majd repülőgépével Zugságba távozott. A szavazófülkékben győzött a forradalom!

 

 

 

A szavazófülkés forradalmat ünneplő tömeg.

 

Szerző: a csuhás  2010.10.05. 14:28 Szólj hozzá!

Címkék: forradalom játékpénz dömper szavazófülke orkáni borzas hajítóteknő orkánpáhi koldusnárcisz hágapénz orkánsöjtör karika dezső kerge zerge orcanstorm orkánújvárosi fc zugság

A bejegyzés trackback címe:

https://orkan.blog.hu/api/trackback/id/tr172346790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása